1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На Приазов’ї грецька парафія просить главу УПЦ КП «відродити митрополію»

На Приазов’ї грецька парафія просить главу УПЦ КП «відродити митрополію»

Члени парафії святої великомучениці Параскеви П’ятниці міста Маріуполь, етнічні греки, звернулись до «патріарха» Філарета з листом, у котрому повідомляють про своє бажання перейти з ПЦУ до УПЦ КП.

 

Як повідомляє СПЖ, йдеться про вірян парафії УАПЦ, які потрапили до ПЦУ за результатами Об’єднавчого собору. Громада, чисельність котрої не уточняється, просить «почесного патріарха» не лише змінити канонічну належність з ПЦУ на УПЦ КП, але й відтворити у своєму місті митрополичу кафедру – «відновити історичну справедливість і відтворити Готфсько-Кафську митрополію у складі УПЦ КП».

 

«Відродження митрополії буде знаковою подією в умовах спроби Константинопольського Патріархату захопити Українську Православну Церкву та нав’язати псевдо-грецьку владу», – пишуть автори документу.

 

Готфська і Кафська митрополія – історична єпархія Константинопольської православної церкви на території Криму. У 1779 році приєднана до РПЦ, а в 1788 році була ліквідована. Нагадаємо, недавно у ПЦУ відрядили та рукоположили грецького архімандрита, котрий нібито повинен був опікуватись своїми земляками в Україні.

Попередній запис
Помісні Церкви продемонстрували цілковиту підтримку УПЦ, – румунські ЗМІ
Наступний запис
РПЦ: Україна – Ватерлоо для патріарха Варфоломія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее