1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На обговорення Синоду Елладської Церкви не буде винесене «українське питання», – ЗМІ

На обговорення Синоду Елладської Церкви не буде винесене «українське питання», – ЗМІ

Синод Елладської Православної Церкви відмовився включати до офіційного порядку денного питання про надання автокефалії українській Церкві, незважаючи на пропозицію ряду митрополитів, повідомляє «РИА Новости» з посиланням на свої джерела у церковних колах. За даними джерел, Архієпископ Афінський і всієї Еллади Ієронім вважав за непотрібне виносити цю тему на обговорення Синоду, котрий триває в Афінах з 2 по 5 жовтня.

«Питання автокефалії занепокоює Грецьку Церкву, – розповів співрозмовник агентства. – Офіційно його на порядку денному немає, він обговорюється неформально, тобто у перервах засідань. Деякі архієреї намагались внести його у порядок денний. Це запропонували митрополит Кіфірський та митрополит Навпактоса. Однак архієпископ не вважав за потрібне вносити його на розгляд».

Грецьку Церкву дуже турбує криза, котра грянула у православному середовищі в Україні. Тим не менш, питання обговорюється не на засіданні, без внесення до протоколів.

Нагадаємо, митрополит Волоколамський Іларіон висловлював припущення, що ієрархи Елладської Православної Церкви розглянуть позицію РПЦ стосовно створення автокефалії в Україні.

Раніше митрополит Кіфірський Серафим публічно звертався до Патріарха Варфоломія з закликом припинити спілкування з розкольниками в Україні; з критикою на адресу Фанара також виступив митрополит Калавритський і Егіалійський Амвросій.

Попередній запис
Патріарх Ілля ІІ розгляне лист Патріарха Кирила з вищим духовенством ГПЦ
Наступний запис
Магістр релігієзнавства, котрий писав про «хабар» Олександрійському Патріарху, проведе лекцію про Томос

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее