1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На новозбудованому храмі УПЦ в Башуках освятили хрести

На новозбудованому храмі УПЦ в Башуках освятили хрести

4 лютого 2019 року в селі Башуки Тернопільської області духовенство УПЦ освятило куполи для нового храму святого Архистратига Божого Михаїла. Храм будують замість захопленої активістами Київського патріархату церкви. Про це повідомляє «Перший Козацький».

Освячення очолив митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій (Генсицький), який 20 жовтня 2019 року, заклав наріжний камінь у фундамент нового храму.

«Члени громади власноруч зробили земляні роботи по влаштуванню фундаменту. А вже сьогодні у новому храмі освятили і підняли бані!», – повідомив канал.

Рейдери з тодішньої УПЦ КП у 2015 році здійснили силове захоплення храму канонічної Церкви в селі Башуки. Боротьба за храм, у якій активну участь брали представники обласної влади, тривала 2 роки, громада була перереєстрована на користь Київського патріархату.

21 листопада 2017 року владика Сергій освятив земельну ділянку для будівництва нового храму. У 2018 році парафіянам УПЦ вдалося добитися повторної реєстрації своєї громади. 20 жовтня 2018 року члени релігійної громади канонічної Церкви почали будівництво, в якому їм допоміг БФ «Фавор».

Попередній запис
Щось між танцями на кістках та бенкетом під час чуми – публіцист про свято в Епіфанія
Наступний запис
Громада УПЦ скасувала через суд своє «переведення» в ПЦУ: триває апеляційний розгляд

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее