1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На Львівщині громада УАПЦ перейшла в УПЦ КП

На Львівщині громада УАПЦ перейшла в УПЦ КП

Згідно з документацією, статут релігійної громади Української Автокефальної Православної Церкви в селі Лютовиська Старосамбірського району Львівської області отримав нову редакцію, згідно з якою релігійна організація тепер має назву: «Релігійна громада Української Православної Церкви Київського Патріархату парафії Преподобної Параскеви Сербської у с. Лютовиська Старосамбірського району Львівської області». Про це повідомляє РІСУ, посилаючись на «Варіанти».

Як зазначає настоятель храму Дмитро Яворський, рішення підтримала вся громада. «Я тут вже 21 рік. І цей час у храму є печатка Української Автокефальної Церкви Київського Патріархату, і тепер ми до неї приєднались. Громада підтримала таке рішення, ми збирали підписи», – зазначив Яворський.

Проте Українська Автокефальна Церква наголошує на тому, що громада села Лютовиська не перебувала під їхньою юрисдикцією вже з 1997 року. Вони лишень привели свої реєстраційні документи у відповідності до юрисдикційної приналежності до «Київського патріахату», до якого й належать усі роки.

Нагадують також про аналогічну перереєстрацію громади в 2016 році  в Стрийському районі. Проте «Консисторія Львівської єпархії повідомляє, що в даній ситуації відкрито судове провадження щодо незаконної перереєстрації без участі самої громади», – йдеться на сайті УАПЦ.

Попередній запис
На Кіровоградщині злочинці осквернили храм УПЦ
Наступний запис
Парафіянин УАПЦ зі стажем був викритий в крадіжці пожертв

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее