1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На Кіпрі намісник Святогірської лаври очолив богослужіння на честь апостола Андрія Первозванного

На Кіпрі намісник Святогірської лаври очолив богослужіння на честь апостола Андрія Первозванного

30 листопада 2019 року в місті Нікосія намісник Свято-Успенської Святогірської лаври митрополит Святогірський Арсеній, вікарій Донецької єпархії, очолив Божественну літургію в день престольного свята в храмі на честь святого апостола Андрія Первозванного й Усіх руських святих Тамасоської і Оринійської митрополії. Як повідомляє сайт Святогірської обителі., богослужіння відбулося в останній день перебування на Кіпрі делегації, що брала участь у міжнародній конференції «Чернецтво і сучасний світ».

Його Високопреосвященству співслужили: єпископ Можайський Арсеній, намісник Введенського ставропігійного чоловічого монастиря Оптина пустинь; єпископ Лідський і Сморгонський Порфирій, голова Синодального відділу у справах монастирів Білоруського екзархату; єпископ Солнєчногорський Алексій, намісник Данилового ставропігійного чоловічого монастиря Москви; єпископ Сизранський і Шигонський Леонтій; архімандрит Серафим (Гавриков), клірик Тамасоської і Оринійської митрополії Кіпрської Православної Церкви, сповідальний священик у жіночому монастирі святого Іоанна Богослова; архімандрит Лазар (Терещенко), керівник Інформаційно-просвітницького відділу Свято-Успенської Святогірської лаври; протоієрей Андрій Альошин, клірик храму Андрія Первозванного і Всіх руських святих Тамасоської і Оринійської митрополії.

Цього дня в храмі молилися митрополит Тамасоський і Оринійський Ісая, члени делегації ченців з Росії, України, Білорусі, Молдови та інших країн, які прибули до Республіки Кіпр для участі в міжнародній конференції.

Після богослужіння митрополит Святогірський Арсеній привітав главу Тамасоської і Оринійської митрополії, кліриків, парафіян і прочан храму з престольним святом і від імені делегації ченців подякував владиці Ісаї за гостинність і братську любов, виявлену до учасників конференції.

Голова Тамасоської і Оринійської митрополії також звернувся до митрополита Арсенія з проханням передати синівське вітання Святішому Патріарху Московському і всієї Русі Кирилу і Предстоятелю Української Православної Церкви Блаженнішому Митрополиту Онуфрію, і слова підтримки канонічній Церкві в Україні.

Митрополит Ісая висловив задоволення плідною роботою чернечої конференції, в ході якої учасники показали всьому світу, що братнє спілкування Церков триває і триватиме.

Попередній запис
РПЦ проведе Архієрейський собор для оцінки ситуації, що склалася у світовому Православ’ї
Наступний запис
Епіфаній не дозволив Яременку служити на Різдво 25 грудня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее