1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На керівництво ПЦУ є у наявності компромат, – Філарет

На керівництво ПЦУ є у наявності компромат, – Філарет

Глава Київського патріархату Філарет Денисенко повідомив, що СБУ збирає компромат на керівництво ПЦУ. У цьому Філарет бачить одну з причин того, що більшість «архієреїв» не підтримали його рішення піти шляхом незалежності від Константинополя.

 

«Вони керувалися тим, що влада Порошенко, яка розставлена по всій Україні, змушує цих архієреїв йти цим шляхом – шляхом залежності від Константинопольського патріархату. І тут багато таких шанованих чиновників, які впливають на архієреїв, і вони, не маючи сили духовної протистояти, погоджуються, з одного боку. А з іншого боку, є компромати на тих чи інших», – пояснив глава УПЦ КП мотиви поведінки своїх колишніх підлеглих в ефірі телеканалу «ZIK».

 

Також Денисенко нагадав, як глава ПЦУ Епіфаній Думенко зізнався в особистій бесіді, що від нього залежить не все. З цього висловлювання свого колишнього «архієрея», а тепер «предстоятеля» нещодавно створеної релігійної організації, Філарет зробив висновок, що «існують якісь сили», які впливають на рішення і дії Епіфанія.

 

Глава Київського патріархату згадав, як КДБ змушувало раніше церковних ієрархів коритися і уточнив, що зараз все відбувається інакше – влада лише «рекомендує», як чинити, але церковне керівництво може їх і не послухати.

 

«И в наш час СБУ робить це. Збирають компромати на кожну людину, яка їх цікавить. І збирають ці компромати, показують: “Ось дивись, що ми маємо проти тебе. Не будеш слухати нас – ми покажемо”», – повідомив Філарет.

 

Рішення колишніх «ієрархів» Київського патріархату залишитися в ПЦУ він порівняв із зрадою Ісуса Христа Іудою, який був до свого падіння одним з 12 апостолів.

 

«Чому ми дивуємося, що і мої всі, абсолютно всі, тому що я всіх цих єпископів, починаючи з Епіфанія, Євстратія, Агапіта, Димитрія та всіх інших… Я ж і дав їм освіту, тому що я створив Київську духовну академію, де вони отримали освіту. Якби я не створив цієї академії, вони б не мали освіти. А не мали б вони освіти – вони б не стали священиками, а тим більше єпископами. Тому що я їм все це дав», – наголосив «патріарх».

Попередній запис
Київський патріархат подав позов про відновлення своєї реєстрації
Наступний запис
У Шкроботівці заклали фундамент під майбутній новий храм УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее