1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На Заході у ЗМІ помітили зв’язки ПЦУ з нацистськими угрупованнями України

На Заході у ЗМІ помітили зв’язки ПЦУ з нацистськими угрупованнями України

Західні ЗМІ опублікували розслідування, згідно з яким нова релігійна організація України (ПЦУ), створена зовсім недавно, має міцні зв’язки з націоналістичними угрупованнями країни.  Британське видання Bellingcat, яке спеціалізується на журналістських розслідуваннях в зонах військових дій, використовуючи метод аналізу даних з відкритих джерел, опублікувало статтю про зв’язки ПЦУ та українських праворадикальних угруповань.

 

У статті стверджується, що «українські ультраправі намагалися заявити про свій внесок у саме створення ПЦУ та захист від Української Православної Церкви Московського Патріархату (УПЦ МП), що змагається з нею. Такі заяви робили “Традиція і Порядок” та інша ультраправа організація “С14” (яку Державний департамент США також називав “націоналістичним угрупованням, що пропагує ненависть”)».

 

Крім того, автори статті нагадують, що «в 2019 році С14 заявляли, що зіграли важливу роль у наближенні незалежності Православної Церкви в Україні та її захист від Московського Патріархату», а «в іншому (нині видаленому) пості в Інстаграм С14 сигналізувала про готовність допомагати ПЦУ брати під контроль парафії, що перебувають під впливом УПЦ МП. На фотографії були члени С14, певно, з вогнепальною зброєю».

 

Також наголошується, що «діяльність лідера С14 Євгена Карася та інших членів організації була побічно схвалена іншою впливовою особою в православному духовенстві, главою УПЦ КП патріархом Філаретом, який був історичним попередником голови ПЦУ Епіфанія, а зараз став його суперником».

 

Наприклад, йдеться в матеріалі, «у квітні 2019 року Філарет вручив київській “Муніципальній варті”, яка складається з членів С14 і очолюється ними ж, церковну медаль “За жертовність і любов до України”», а лідери С14 Євген Карась та Сергій Бондар «присутні поруч із Філаретом на фотографіях, опублікованих на офіційному сайті УПЦ КП».

 

Попередній запис
Драбинка образили закликом Церкви Кіпру повернути громадам УПЦ вкрадені храми
Наступний запис
У ПЦУ нафантазували про прийоми в афонських обителях, котрі їх не визнають, – ЗМІ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее