1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На Закарпатті через агресію активу ПЦУ громаді УПЦ довелося закрити храм

На Закарпатті через агресію активу ПЦУ громаді УПЦ довелося закрити храм

Парафіяни Свято-Вознесенського храму УПЦ в селі Присліп Міжгірського району Закарпатської області вже кілька тижнів збираються на молитву на церковній території, чекаючи рішення суду за своїм позовом. Після того, як активісти ПЦУ намагались зламати двері, за домовленістю жителів, церква залишається закритою. Про це повідомляє СПЖ.

Активу ПЦУ вдалося зареєструвати в селі свій статут, розпорядженням голови Закарпатської ОДА № 463 від 29 серпня 2019 року. Також оголошення про «перехід села Присліп в ПЦУ» зробив «єпископ» нової церковної організації Віктор Бедь.

Через деякий час нечисленні прихильники ПЦУ в Прислопі спробували заволодіти одним з двох сільських храмів – Свято-Вознесенською церквою в так званому «нижньому» Прислопі. Як повідомляють в громаді УПЦ, вони навіть встигли зламати замки, проте парафіяни, які збіглися до храму, відстояли свою святиню: люди навіть чергували біля храму, щоб не допустити рейдерського захоплення.

У громаді УПЦ сумніваються, що ініціатори «переходу» набрали необхідні 2/3 голосів, щоб зареєструвати законну зміну юрисдикції. У благочинні УПЦ активістів ПЦУ просили показати списки тих, хто підписався за нову церковну структуру. Віряни пообіцяли, що, якщо підписів дійсно вистачає, церкву віддадуть. Однак списків їм ніхто не показав, однак, в свою чергу, громада УПЦ зібрала близько 150 підписів на свою користь (в тій частині села, в якій знаходиться Свято-Вознесенський храм). Після чергового загострення конфлікту в день Різдва Пресвятої Богородиці ще раз провели збори церковної громади УПЦ. Приход Свято-Вознесенської церкви, як і приход другої, Свято-Миколаївської церкви, підтвердив, що юрисдикцію не змінює.

До суду направили позов про скасування реєстрації статуту ПЦУ в Прислопі. Щоб не загострювати ситуацію, віруючі погодилися до кінця судового розгляду закрити храм і збираються на молитву у дворі церкви. Як повідомляється, активних прихильників ПЦУ в селі дійсно близько двох десятків, і віруючим вистачає сил відстоювати свій храм самостійно.

Попередній запис
Думенка у США нагородили премією, котру отримував президент СРСР Горбачов
Наступний запис
Після України «оптимізація» православ’я може спіткати Латвію

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее