1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На Закарпатті рейдери захопили храм і намагаються вижити з дому настоятеля

На Закарпатті рейдери захопили храм і намагаються вижити з дому настоятеля

12 лютого 2019 року, на свято Трьох Святителів, Свято-Іллінська громада УПЦ, що залишилася без свого храму в Закарпатському селищі Ясіня/Лопушанка, вперше зібралася на молитву просто неба – на церковному подвір’ї. Як повідомив СПЖ благочинний Ясінянського округу Хустської єпархії УПЦ протоієрей Віталій Кемінь, протягом чотирьох годин, в морозну погоду, більше п’ятдесяти парафіян разом із настоятелем чекали, поки їх допустять на територію.

Помолитися в церкві громаді не вдалося: двома днями раніше, нагадаємо, прихильники «переходу в ПЦУ» захопили храм громади УПЦ в Лопушанці, проте на першу службу до рейдерів прийшло вдвічі менше людей, ніж очікували на вулиці.

Через чотири години людям вдалося підійти до каплиці на церковній території і помолитися. Після служби в будинок священика протоієрея Сергія Слісаренка навідалися двоє активістів ПЦУ Володимир Гиря та Іван Дячук. Вони погрожували настоятелю, що виженуть його з приміщення.

«Я особисто дзвонив суддям, щоб проконсультуватися, чи може хтось виселяти цю сім’ю з дому. Там прописані всі п’ятеро – настоятель, матінка, троє дітей. Юристи сказали, що у них необмежене право проживання за адресою реєстрації», – повідомив благочинний.

Протоієрей Сергій Слісаренко мешкає на Закарпатті нещодавно, він переїхав разом із родиною за сімейними обставинами. Раніше священик служив на Волині, в селі Піщане Камінь-Каширського району, після переїзду був призначений на цю парафію і тут йому надали службове житло.

Що стосується інших проблемних парафій Ясінянського благочиння, то тут ситуація залишається напруженою. Нагадаємо, рейдери з УПЦ КП (під прикриттям ПЦУ) погрожують захопити ще кілька храмів. Одна з парафій, Свято-Покровська парафія УПЦ у селищі Великий Бичків, дійсно, як підтвердив благочинний, офіційно перейшла в нову церковну структуру – разом із настоятелем Михайлом Ягнюком. Що стосується храмів в Ясіня/Кевелев і Ясіня/Лопушанка, то тут вчинені звичайні силові захоплення, хоча і під приводом проведених «зборів». На 17 лютого, як повідомляють ЗМІ, Київський патріархат анонсував ще одне захоплення храму в цьому окрузі – в селі Стебний.

Попередній запис
Громада смт. Богородчани продовжує молитовне стояння біля закритого храму
Наступний запис
ПЦУ каратиме священиків, які агітуватимуть напередодні президентських виборів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее