1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На Закарпатті поховали главу Всеукраїнської ради церков Василя Райчинця

На Закарпатті поховали главу Всеукраїнської ради церков Василя Райчинця

У селі Поляна Свалявського району Закарпатської області поховали голову Всеукраїнської ради Церков, старшого єпископа Союзу вільних церков християн євангельської віри України Василя Райчинця, який помер 4 липня на 68-му році життя. Прощання проходило на стадіоні в Поляні. Про це повідомляє сайт Новинарня.

Як повідомив у соцмережі син померлого Анатолій Райчинець, на похорон, який відбувся 6 липня, прийшло більше тисячі людей. Приїхали представники різних релігійних конфесій з усієї України.

Василь Райчинець пішов із життя у лікарні міста Ужгород.

У фейсбуці пастор Анатолій Якобчук, редактор релігійної газети “Слово про слово”, повідомив, що причиною смерті голови Всеукраїнської ради церков стало коронавірусне захворювання. Втім, пізніше Якобчук видалив інформацію про коронавірус. У коментарях він пояснив, що побачив її у групі служителів.

Джерела повідомляють, що єпископ мав хворе серце.

Василь Федорович Райчинець народився 19 жовтня 1952 року в селі Поляна на Закарпатті, в родині проповідника. Здобув богословську освіту. З 1990 року був заступником старшого пресвітера Союзу вільних церков християн євангельської віри. У 1995-му його обрали старшим єпископом. У листопаді 2010 року очолив Міжнародну асамблею християн віри євангельської. З 1 січня 2020 — головуючий у Всеукраїнській раді Церков. Нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

Попередній запис
Ризики та наслідки рішення Туреччини щодо собору Святої Софії: фактор Фанару
Наступний запис
Єрусалимський Патріарх виступив на захист статусу Святої Софії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее