1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На Закарпатті депутати сільради блокують приватизацію ділянки під храм УПЦ

На Закарпатті депутати сільради блокують приватизацію ділянки під храм УПЦ

На сесії Лазещинської сільської ради Рахівського району Закарпатської області депутати заблокували процес приватизації ділянки, котру вже багато років тому успадкувала родина прихожан храму УПЦ в сусідньому селищі Ясіня (присілок Плитоватий). Про це повідомляє СПЖ.

Кілька депутатів проголосували проти, частина утрималися. Разом з опонентами УПЦ звичайному технічному рішенню щодо земельного питання протистоїть Лазещинський сільський голова Іван Пранничук.

Причина такого рішення – наміри сім’ї пустити на свою територію місцеву громаду Спасо-Преображенського храму УПЦ у присілку Плитоватий, котрий взимку 2019 захопив актив ПЦУ.

Як повідомили у благочинні Хустської єпархії УПЦ, позбавлена законного права приватизації своєї землі сім’я звернулася до суду. У суді позивачів направили ще раз подати документи на розгляд селищної ради.

Нагадаємо, після захоплення Спасо-Преображенського храму УПЦ громада, що залишилася зі своїм священиком, збирається в каплиці одного з віруючих на його приватній території. Одна з родин віддала частину своєї території під майбутній храм; на перше престольне свято після захоплення церкви на відведеному громаді місці, де тепер встановлено хрест, прийшло понад 400 осіб.

Попередній запис
Грецька місія в Африці – велике «потьомкінське поселення»
Наступний запис
В Африці буде освячений перший храм румунської православної громади

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее