1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На Закарпатті актив ПЦУ подав до суду на виселення священика УПЦ з трьома дітьми

На Закарпатті актив ПЦУ подав до суду на виселення священика УПЦ з трьома дітьми

Активісти ПЦУ в присілку Ясіня/Лопушанка Рахівського району Закарпатської області подали в суд на виселення сім’ї священика громади УПЦ місцевого Свято-Іллінського храму. При цьому іншого житла, крім церковного будинку, у настоятеля парафії УПЦ Сергія Слісаренко немає, а в цьому приміщенні законно зареєстрована вся його сім’я, включаючи трьох неповнолітніх дітей, пише СПЖ.

Як пояснили в Ясінянському благочинні Хустської єпархії УПЦ, сам глава громади ПЦУ Іван Дячук отримав в 2010 році під час стихійного лиха на Закарпатті державне житло як потерпілий, приватизував його, але при цьому він продовжує проживати в будинку, який нібито підлягав знесенню. Очевидно, отця Сергія виселяють, щоб роздрібнити вцілілу і активно діючу громаду УПЦ в Лопушанці.

Засідання суду призначене на 4 червня 2020 року.

Нагадаємо, Свято-Іллінський храм УПЦ в присілку Лопушанка смт Ясіня Рахівського району став одним з об’єктів рейдерства ПЦУ в Ясінянському благочинні в 2019 році. Юридична особа – приход УПЦ – перереєстрували на користь нової церковної структури, храм забрали в своє розпорядження прихильники ПЦУ. За даними, озвученим в громаді УПЦ, встановлених законом для переходу громади двох третин в Лопушанці немає: зараз УПЦ підтримує більше 50% жителів присілка.

Перереєстрація громади УПЦ на користь ПЦУ розглядається в судовому порядку. За даними реєстру судових рішень, суд в жовтні 2019 роки повернув позовну заяву позивачеві для уточнення вимог.

Попередній запис
Одноразових предметів для Євхаристії не буде, – Румунська Патріархія
Наступний запис
Релігієзнавець заявив, що в ПЦУ негарно вчинили з учасниками «причастя онлайн»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее