1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На Закарпатті активісти УАПЦ/ПЦУ погрожують виселити настоятеля громади УПЦ

На Закарпатті активісти УАПЦ/ПЦУ погрожують виселити настоятеля громади УПЦ

30 березня 2019 кілька активістів УАПЦ/ПЦУ в смт Ясіня/Плитоватий Рахівського району Закарпатської області явились до будинку, де проживає настоятель місцевого Свято-Преображенського храму УПЦ протоієрей Іоанн Ткач з погрозами насильницького виселення. Як повідомили у Ясінянському благочинні Хустської єпархії УПЦ, у випадку «непослуху» прихильники нової церковної структури погрожували священику та його дружині підпалом.

Відомі й прізвища «візитерів», котрі назвали СПЖ у благочинні: Іван Павлючок, Ярослав Жураківський, Михайло Пранничук. Ці ж люди та їхні однодумці фігурували при захопленні храму прихильниками ПЦУ, котре відбулось 17 лютого 2019 року.

Нагадаємо, у присілках цього населеного пункту протягом минулого місяця рейдерська група ПЦУ захопила три храми Української Православної Церкви; четвертий вдалося відстояти від нападників, котрі намагались провести на території храму сфальсифіковані «збори громади».

Однак одразу після захоплення Свято-Преображенського храму його вже немолодому настоятелю довелося почути перші погрози про виселення з церковної хати, де проживає він та його дружина. На цей момент вигнана з храму громада все ще звершує богослужіння поза його стінами.

У Ясінянському благочинні наголошують, що, незважаючи на фейкові повідомлення про «переходи» громад УПЦ до ПЦУ в цій окрузі, насправді жодна закарпатська громада не залишила УПЦ. Після силових захоплень храмів люди збираються на службу в каплицях або на приватній території у житлових будинках. В обох закарпатських єпархіях Української Православної Церкви до ПЦУ перейшли тільки два настоятелі храмів – Володимир Лофердюк у Ясіні та Михайло Ягнюк у Великому Бичкові.

Попередній запис
Рівненську «єпархію» ПЦУ зареєстрували як єпархію УПЦ з «засновником» – Київським патріархатом
Наступний запис
«Митрополит» Антоній Махота приписав ПЦУ Свято-Покровський храм в Лісоводах

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее