1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На Закарпатті активісти ПЦУ лайкою та погрозами намагались зірвати закладку храму УПЦ

На Закарпатті активісти ПЦУ лайкою та погрозами намагались зірвати закладку храму УПЦ

3 серпня 2019 року у присілку Плитоватий селища Ясіня Рахівського району Закарпатської області місцеві активісти ПЦУ з’явились на урочисте освячення місця будівництва майбутнього нового храму громади Української Православної Церкви. Погрозами фізичної розправи діячі намагались зірвати освячення, однак їм це не вдалося. Про це повідомляє СПЖ.

Цього разу погрози були адресовані безпосередньо благочинному Ясінянської округи Хустської єпархії УПЦ протоієрею Віталію Кеміню. Священикам і вірянам, використовуючи нецензурну лайку, погрожував активіст ПЦУ Василь Муханюк, котрого супроводжував сільський голова села Лазещина Іван Пранничук, що також долучився до розкольників.

Незважаючи на агресію непроханих гостей, духовенство у присутності прихожан УПЦ звершило чин освячення ділянки, на котрій місцева Свято-Преображенська громада УПЦ має намір будувати новий храм замість захопленого ПЦУ.

Нагадаємо, попередній Свято-Преображенський храм УПЦ у присілку Ясіня/Плитоватий був захоплений активом ПЦУ у лютому 2019 року, разом із ще двома церквами цього селища. «Єпископ» УАПЦ/ПЦУ Віктор Бедь призначив сюди нового «настоятеля», тоді як громада УПЦ була змушена перейти на богослужіння у церковний дім, де проживає її священик. Пізніше до клірика УПЦ отця Іоанна Ткача у присілку Плитоватий навідувались активісти ПЦУ, вимагаючи його виселення.

Попередній запис
«Ніколи не треба впадати у відчай!», – митрополит Павел
Наступний запис
У Мукачівській єпархії УПЦ освятили новий храм на честь святого пророка Іллі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее