1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На Волині через напад рейдерів ПЦУ опечатали ще один храм УПЦ

На Волині через напад рейдерів ПЦУ опечатали ще один храм УПЦ

26 вересня 2020 року в селі Біличі Іваничівського району Волинської області активісти ПЦУ, котрі запаслися інструментами для зламу замків, намагались заволодіти Свято-Михайлівським храмом місцевої громади УПЦ. Після кількох годин протистояння сторони домовились про те, що до рішення суду храм буде опечатаний. Днем пізніше прихожани УПЦ зібрались на обідницю та молебень у церковного порогу під дощем, повідомляє СПЖ.

Настоятель Свято-Михайлівського храму протоієрей Павло Мельник прослужив на приході понад 30 років. Рік тому нечисленні активісти ПЦУ вмовляли його перейти до новоутвореної церковної структури та перевести храм, однак священик відмовився, також він не був присутній на зборах сільського активу ПЦУ, на котрих голосували за зміну юрисдикції парафії.

Хоча прихильників УПЦ по факту в Біличах більше, ніж прихильників переходу, 16 травня 2019 року обласна влада перевела юридичну особу – громаду канонічної Церкви – в юрисдикцію ПЦУ.

«Ми проводили збори церковної громади у храмі. Із присутніх 177 чоловік 176 проголосували за те, щоб лишитись в УПЦ. Прихильники ПЦУ проводили збори в клубі, там зібралось трохи більше 90 людей, вони проголосували за перехід нашої громади, і нас перереєстрували», – розповів настоятель, зазначивши, що в документах, за котрими в ОДА перевели парафію УПЦ в ПЦУ, було знайдено багато підробок. Нині позов постраждалої від рейдерства громади УПЦ розглядає суд, засідання має відбутись 13 жовтня.

Раніше, незважаючи на факт юридичної перереєстрації, активістам ПЦУ не вдавалося зривати богослужіння більш численної громади УПЦ. Але за підсумком конфлікту храм опечатали. Зараз на дверях храму два замки, котрі поставила громада УПЦ, та один – від активістів ПЦУ, які поки що пообіцяли дочекатись рішення суду.

Фото «bug.org.ua»

Попередній запис
Новий глава уряду Чорногорії запросив у країну президента Сербії
Наступний запис
Школу Халкі відвідали болгарські паломники

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее