1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На Волині рейдери з ПЦУ, зламавши замок, увірвались до храму та влаштували побоїще

На Волині рейдери з ПЦУ, зламавши замок, увірвались до храму та влаштували побоїще

11 серпня 2019 року в селі Бобли Турійського району Волинської області нечисленні агресивні прихильники ПЦУ разом із трьома «священниками» цієї структури влаштували чергову провокацію у Свято-Покровському храмі УПЦ.  Зрізавши самочинно замки, вони незаконно проникли всередину церкви, де влаштували бійку, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Зловмисники навмисно прийшли до храму, знаючи, що цього дня настоятель здійснює богослужіння в іншій церкві, та стали самочинно зрізати замки на дверях.

Благочинний Турійського округу Володимир-Волинської єпархії УПЦ протоієрей Віталій Дуда розповів, що зранку до Свято-Покровського храму приїхали три «священника» новоствореної ПЦУ і, оскільки двері храму були зачинені, почали зрізати замки.

«Три “священники” ПЦУ зрізали замок на перших дверях. Також вони привели з собою незнайомих людей, один з яких був в уніформі, і почали відкривати другі двері, яким, до слова, уже близько двохсот років. Вони спробували відчинити замок відмичками, та, не впоравшись, попросту зірвали замок монтировкою. Потім зайшли всередину та зачинилися», — розповів отець Віталій.

На заклики старости громади УПЦ до представників ПЦУ, щоб вони схаменулися і «не творили гріх», адже раніше ті обіцяли, що ніяких провокацій не буде, рейдери лише продовжували ламати храмові двері, а «священники» ПЦУ співали свої «молитви» зі словами: «Не заважай!».

Вже коли представники ПЦУ захопили церкву, як додав отець благочинний, почали з’їжджатися віряни громади УПЦ. Провокатори почали їм заламувати руки і наносити тілесні ушкодження прямо в храмі.

«Наші віряни безперервно молилися до обідньої пори на порозі свого храму. І коли я після здійснення богослужіння приїхав на місце події, то побачив ось таку ситуацію, — продовжив розповідь протоієрей Віталій. — Я поговорив із поліцією та місцевою владою, щоб не було протистояння та конфліктної ситуації, і ми домовилися, що представники ПЦУ вийдуть із церкви. Голова сільської ради, який підтримує новостворену структуру, мав їх вмовити. Врешті вони таки вийшли, і храм було закрито на два замки — наш та їхній».

У результаті провокації громада УПЦ написала заяву до поліції за фактом незаконного проникнення до церковної будівлі та умисного нанесення тілесних ушкоджень парафіянам.

Нагадаємо, це вже не перша провокація, яку чинять агресивні рейдери у Свято-Покровському храмі УПЦ села Бобли. Ще на початку весни цього року громаду УПЦ незаконно перереєстровали за звичною схемою, попри рішення парафіян залишитися в лоні канонічної Церкви. Як зазначив прес-секретар Володимир-Волинської єпархії протоієрей Володимир Мацур, село Бобли — велике, однак під час «зборів» за новостворену структуру проголосували всього 25 осіб з усього сільського населення, а за офіційною статистикою, в селі проживає 956 осіб. Лишитися вірними УПЦ вирішила значно більша кількість місцевих жителів, які насправді є дійсними членами релігійної громади канонічної Церкви.

Попередній запис
У Мережі з’явилась петиція про скасування передання Андріївської церкви Фанару
Наступний запис
Свідок нападу представників ПЦУ на храм у селі Бобли – про перебіг подій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее