1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На Волині представники ОДА, поліції та прихильники “ПЦУ” захопили храм УПЦ

На Волині представники ОДА, поліції та прихильники “ПЦУ” захопили храм УПЦ

20 серпня у селі Четвертня Маневицького району Волинської області сталось захоплення храму Української Православної Церкви. За повідомленням офіційного сайту УПЦ, рейдерська атака на місцевий Спасо-Преображенський храм відбулась за сприяння чиновників Волинської облдержадміністрації, представників правоохоронних органів та прихильників “ПЦУ”. 

«Від ОДА приїхала комісія, яка буде “передавати” храм місцевим прихильникам ПЦУ, котрі в незаконний спосіб перереєстрували громаду УПЦ та, не розриваючи охоронного договору зі старими власниками, уклали з регіональною владою новий», — повідомив клірик Волинської єпархі УПЦ протоієрей Олег Точинський.

Він закликав усіх вірних підтримати парафіян молитовно: «Просимо молитов! Наших вірян у селі більше, але адміністративний ресурс на боці опонентів».

Згодом отець Олег повідомив, що “у присутності представників ОДА та поліції прихильники ПЦУ зрізали замки з дверей храму. На вимоги поліції протидіяти тому, що відбувається, правоохоронці запропонували написати заяву”.

Нагадаємо, що місяць тому тво голови Волинської ОДА Олександр Киричук видав розпорядження про перереєстрацію 10-ти громад Української Православної Церкви на користь так званої ПЦУ.

Попередній запис
”Я переконав владику Михаїла зняти кандидатуру”, – Макарій Малетич про об’єднавчий собор “ПЦУ”
Наступний запис
Єпіфаній ризикує втратити посаду голови ПЦУ – Кирило Молчанов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее