1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На Волині дві громади УПЦ після захоплення їхніх храмів моляться у хатах

На Волині дві громади УПЦ після захоплення їхніх храмів моляться у хатах

У селах Шепель та Веселе Волинської області релігійні громади УПЦ, всупереч «переможним» повідомленням у регіональних ЗМІ про «переходи сіл» у нову церковну структуру, зберегли вірність канонічній Церкві та продовжують звершувати богослужіння, повідомляє СПЖ.

У селі Веселе прихожани УПЦ моляться в будинку старости Свято-Покровської релігійної громади. Після захоплення Свято-Покровського храму активістами ПЦУ 40 прихожан та священнослужитель храму залишились вірними УПЦ. На першу Літургію у будинок церковного старости прийшло 25 людей, не рахуючи дітей.

У селі Шепель віряни релігійної громади Свято-Успенського храму УПЦ також не побажали залишити лоно канонічної Церкви. У день «зборів» територіальної громади, після котрих храм перейшов у розпорядження нових «господарів», настоятелю протоієрею Миколаю Іллюку стало погано, його відвезли до лікарні. В УПЦ залишилось до 20 прихожан.

Замість настоятеля, котрий перебуває на лікарняному, до вірян приїздить звершувати богослужіння священик із сусіднього приходу.

Попередній запис
Громада УПЦ в селі Українка проголосувала проти зміни конфесії
Наступний запис
В обмін на Томос Порошенко пообіцяв Фанару «об’єкти нерухомості»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее