1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На Волині віряни УПЦ перекривали дорогу, щоб захистити добре ім’я свого священика

На Волині віряни УПЦ перекривали дорогу, щоб захистити добре ім’я свого священика

Прихожани Свято-Покровського храму села Озеро Ківерцівського району Волинської області прийняли звернення до представників влади та ЗМІ у зв’язку з тим, що у місцевій газеті опублікували брехливу та несправедливу стосовно їхнього настоятеля протоієрея Михайла Журомського статтю. Повний текст звернення громади опублікувала Спілка православних журналістів.

Як перший захід громада вирішила застосувати радикальні дії. 30 вересня люди перекрили трасу біля села. Віряни не втрачають надію, що їхні вимоги будуть виконані, та у ЗМІ опублікують їхню точку зору на роздуту журналістами подію в селі.

«Ніхто не вірив, що ми все ж наважимось перекрити трасу», – поділилась учасниця блокування, жителька села Ірина Хомич. З її слів, вплинути на редакцію районного видання їм обіцяли представники влади. Громада села Озеро чекала більше тижня, щоб редакція газети оприлюднила їхню відповідь редактору, однак безрезультатно. Після першої акції протесту прихожани будуть додатково проводити збори у селі. Сюди запросять і чиновників району, і представників редакції газети.

На початку вересня у селі Озеро померла дитина, хрещена, як припускалось, у соборі УПЦ КП в Луцьку. Настоятель місцевого храму УПЦ протоієрей Михайло порадив батьками звернутись у Київський патріархат, щоб його представники відспівали дитину. У ЗМІ цю трагічну для людей подію роздули до рівня публічних заяв перших осіб області. Останньою крапкою для жителів села Озеро стала стаття у місцевій районній газеті, написана головним редактором видання Василем Недільським: вона переходила всі межі етики та журналістських стандартів.

Попередній запис
Антіохійська Церква пропонує скликати міжправославний Синаксис по Україні
Наступний запис
У Херсонській області будуть храм УПЦ КП за рахунок збору коштів під час язичницького свята

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее