1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На Буковині громада УПЦ, що лишилась без настоятеля, відновлює літургійне життя

На Буковині громада УПЦ, що лишилась без настоятеля, відновлює літургійне життя

27 червня 2019 року прес-служба Чернівецько-Буковинської єпархії розповіла про те, як релігійна громада УПЦ на честь Різдва Пресвятої Богородиці відновлює літургійне життя.

 

До свята пророка Іллі віряни планують звести трапезну для тимчасового звершення богослужінь, а потім закласти новий кам’яний храм.

 

У єпархії повідомляють, що громада «показує неймовірну силу духу та наполегливість у будівництві приміщення для звершення богослужінь». Робота триває з ранку до пізнього вечора. Сім’ї почергово готують їжу робочим, серед котрих чимало прихожан.

 

Паралельно з будівництвом трапезної, віряни зібрали хор і вже вивчають піснеспіви, щоб на свято пророка Іллі співати на богослужіння. Нині громада нараховує 150 активних членів.

 

Як повідомлялось, релігійна громада УПЦ на честь Різдва Пресвятої Богородиці у селі Карапчов Вижницького району Чернівецької області втратила храм у кінці 2018 року, коли настоятель приходу Георгій Радуляк, нині заборонений у священнослужінні, ухилився у розкол та, заручившись голосами територіальної громади, віддав приход ПЦУ.

Попередній запис
Антіохійський Патріарх Іоанн Х привітав Предстоятеля УПЦ з днем Тезоіменитства
Наступний запис
Київський патріархат маргінальний, – Горєвой

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее