1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На Благовіщення у селі на Житомирщині вандали осквернили та пограбували храм

На Благовіщення у селі на Житомирщині вандали осквернили та пограбували храм

У ніч на 7 квітня 2019 року, на свято Благовіщення Пресвятої Богородиці, невідомі, розбивши вікно, проникли у вівтар Свято-Миколаївського храму села Королівка Ємільчинського району Житомирської області. Нападники осквернили та пограбували святиню. Про це Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ повідомив настоятель ієрей Олександр Гаращук. Те, що в храмі побували грабіжники, виявила парафіянка, яка першою прийшла до приміщення, щоб приготувати його до богослужіння.

«Коли прибув я, то застав найбільший безлад у вівтарі — на підлозі скло від розбитого вікна, у яке залізли грабіжники, все поперевертали — на кліросі порозкидали книги, шухляди повідкривані — якісь гроші таки знайшли та забрали, вкрали вино для Євхаристії», — розповів клірик Овруцької єпархії.

Правоохоронці, що приїхали на місце злочину, провели слідчі дії та прийняли заяву від настоятеля. «Цього дня прийшло людей більше навіть, як завжди. Їм довелося години півтори-дві чекати, поки поліція все оформить і ми поприбираємось. Але не дивлячись на все це, Літургію ми відслужили і подячний молебень…», — зазначив священнослужитель.

Попередній запис
Дії Парубія під час прийняття антицерковного закону суд назвав протиправними
Наступний запис
Експерт: Філарет не може міняти статут ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее