1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Наявна змова керівництва ПЦУ та представників УГКЦ у владі, – публіцист

Наявна змова керівництва ПЦУ та представників УГКЦ у владі, – публіцист

Я вважаю, що керівництво УПЦ КП повинно негайно подати заяву у правоохоронні органи та до суду в зв’язку з відвертою зухвалістю ПЦУ та перевірити ситуацію можливої змови керівництва ПЦУ та представників УГКЦ у владних кабінетах.

По факту, це відверте зловживання посадовими повноваженнями та спроба рейдерського захоплення.

Ви лише вдумайтесь, на хвилинку, Мінкульт робить заяву про те, що припинення статуту релігійної організації відбувається не внаслідок подання юридичних документів відповідним державним органам, а певними постановами релігійної організації. Даруйте, пане Нищук, я розумію, що ви релігійний фанатик-уніат, але ви часом не забули, що перебуваєте на державній посаді, а не у приходському храмі?

Далі по тексту ще більш вражаюче: тоді як оригінали документів про ліквідацію не були подані у Мін’юст, тоді як керівництво УПЦ КП заявило про вихід зі структури ПЦУ, останні постфактум заявляють про те, що ПЦУ проводить ліквідацію УПЦ КП та Мінкульт на це посилається.

“Священний Синод УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ (ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ), як керівний орган цього об’єднання, на своєму засіданні 27 липня 2019 року (Журнал № 43) прийняв рішення про припинення діяльності релігійної організації «КИЇВСЬКА ПАТРІАРХІЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ»”. Якого милого рішення синоду стосовно інших релігійних організацій – це юридичний документ???

Пробачте панове-товариші, але ЯК одна релігійна організація може заявити про ліквідацію іншої організації, якщо керівництво останньої не згодне з цим і не просило про це? А чому б тоді УПЦ МП не скасувати всіх, хто від неї відколовся – УПЦ КП, УАПЦ та ПЦУ? Це ж дозволено, чи не так? По суті, на наших очах відбувається зухвале попрання усіх прав і свобод та спроба рейдерського захоплення цілої структури.

Роль уніатів у цьому є цілком зрозумілою: після того, як ПЦУ заявила про готовність об’єднатися з УГКЦ, уніати йдуть на відчайдушні кроки – саме уніати на різних посадах просували отримання томосу, і нині вони ж подавляють УПЦ КП. І уніат Нищук не став у цьому винятком.

Особисто я вважаю, що у даній ситуації має місце змова з метою рейдерського захоплення та зловживання службовим становищем, і це має стати предметом розслідування відповідних правоохоронних органів.

Facebook

Попередній запис
Священик УПЦ на Буковині попросив у Румунської Церкви роз’яснень про «вікаріат ПЦУ», – соцмережі
Наступний запис
А як же Томос? – В УПЦ в США та Канаді заговорили про приєднання до ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее