1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Наш обов’язок – втрутитися», – Патріарх Варфоломій

«Наш обов’язок – втрутитися», – Патріарх Варфоломій

Вселенський Патріарх Варфоломій у заяві з нагоди 85-х роковин Голодомору в Україні пояснив мотиви дій Константинопольського Патріархату щодо надання автокефалії Православній Церкві в Україні. Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Неприпустимим є те, що Вселенський Престол… залишався б байдужим, коли православні люди, такі, як український народ, страждають та шукають вирішення церковних проблем, які мучать їх протягом століть. Ми втручаємося тому, що це є наш обов’язок… Залишаючись байдужими, ми залишилися б без виправдання перед Богом та історією», – йдеться у датованій 24 листопада заяві Патріарха Варфоломія, яку заздалегідь, 14 листопада, оприлюднив сайт Української Православної Церкви у США, що є частиною Вселенського Патріархату.

«Тому так само, як і ми надали автокефалію всім Помісним Церквам, Священний Синод вирішив надати автокефалію багатостраждальній Православній Церкві в Україні, щоб вона також приєдналася до повноти Православ’я в єдності та внутрішньому мирі», – вказав Патріарх, категорично забуваючий про існування УПЦ в Україні.

Попередній запис
«Тяжке поранення», – грецький богослов розкритикував втручання Фанару до церковних справ України
Наступний запис
Митрополит Лука: Наш Собор був вільним волевиявленням

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее