1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Наша позиція незмінна, – ієрарх Польської Церкви про невизнання ПЦУ

Наша позиція незмінна, – ієрарх Польської Церкви про невизнання ПЦУ

На зустрічі з нагоди 10-ліття інтронізації Патріарха Московського і всієї Русі Кирила архієпископ Люблінський і Холмський Авель (Поплавський) висловив підтримку УПЦ. Архієпископ Авель заявив про те, що Польська Православна Церква не змінить свого рішення не визнавати ПЦУ, повідомив офіційний сайт Московського Патріархату на своєму YouTube-каналі.

«Ми співчуваємо разом з Руською Православною Церквою і з приводу цього такого складного для нас усіх українського питання. Наша позиція у цій справі незмінна», – сказав архієпископ Авель.

Делегати від інших Помісних Православних Церков відреагували на його слова оплесками.

Владика Авель і раніше висловлював цілковиту підтримку УПЦ. «Канонічна Церква ніяк не може схвалити цих розкольників, котрі нібито знайшлися у канонічному спілкуванні, – поділився він в інтерв’ю Інформаційно-просвітницькому відділу Української Православної Церкви. – І таку позицію заявив Предстоятель нашої Церкви Блаженніший Сава, Митрополит Варшавський і всієї Польщі, від імені повноти нашої Церкви: без покаяння розкольники не можуть ніяк бути приєднані до містичного Тіла Христового Святої Церкви Христової».  

Попередній запис
Патріарх Кирило обсудив ситуацію навколо УПЦ з делегатами від Помісних Церков
Наступний запис
На інтронізації Епіфанія не було ієрархів Помісних Церков, окрім Фанару

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее