1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Національний колорит повинен стати основним в «Київському патріархаті», – доктор наук

Національний колорит повинен стати основним в «Київському патріархаті», – доктор наук

Доктор економічних наук України із Запоріжжя Андрій Авдєєнко заявив, що українцям сьогодні важко, тому що вони ще не створили свою, ту, яка відповідає вимогам, Церкву. І тому він вимагає наситити «Київський патріархат» національним колоритом, і створити на її базі своє християнство, яке не схоже на жодне православ’я. Про це він заявив в ході прес-конференції в «Укрінформі» 22 січня, повідомляє СПЖ.

Як приклад, Авдєєнко привів Європу, де незадоволені католицизмом створили лютеранство «і інші галузі», і «наситили їх національним колоритом».

«Коли ми наситимо «Київський патріархат» національним колоритом, і національний колорит стане основним, тоді ми не будемо мати, напевно, таких проблем, які у нас зараз є в релігії», – вважає вчений.

В якості основних введень «національного колориту» для насичення нової Церкви для українців доктор вважає Івана купала, щедрівки та колядки, і пропонує «не соромитися і нічого не вигадувати».

«Ми маємо право на своє християнство, яке не схоже на жодне православ’я … Я не знаю жодної країни, яка сповідує православ’я і є успішною», – сказав письменник і додав, що саме «Київський патріархат» повинен стати базою для такої релігійної організації.

Але в першу чергу, на думку економіста, «нам потрібно цю московську єпархію (УПЦ, – ред.) визнати політичною партією, і закрити її в Україні назавжди».

Попередній запис
Порошенко обговорив процес звільнення військовополонених з Предстоятелем УПЦ
Наступний запис
«Товариство ветеранів АТО Запоріжжя» вимагає заборонити УПЦ, храми віддавати «Київському патріархату», а священикам переходити в розкол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее