1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Наступний електоральний цикл для Ердогана завершиться так, як для Порошенка

Наступний електоральний цикл для Ердогана завершиться так, як для Порошенка

Моя гипотеза, що патріарху Стамбульському по містичній стратосферній кривій прийшла відповідь за Київ – обростає м’ясом фактури. Ердоган вирішив перетворити Софію на мечеть, щоб насолити американцям. Але вийшло, що він бореться із християнським світом, як Порошенко боровся з «руським міром». І йому здається, що ця боротьба є легкою та корисною для його політичних перспектив.

Патріарх Варфоломій та його церква – без сумнівів, креатура американців у Туреччині, оскільки сильно залежить від грецької діаспори у США. При цьому всередині країни, політично слабка. Тиснувши на її інтереси, Ердоган публічно оголошує всіх православних жителів своєї країни сумнівними персонами. Міняючи статус пам’ятки та повертаючи їй релігійні функції у рамках «національного» віросповідання – виглядає патріотичним ходом. Коротше, суцільна перемога над зовнішнім та внутрішнім ворогом.

Можна навіть передбачити, чим завершиться для Ердогана наступний електоральний цикл. Аватарками «нас 25%» та двома десятками кримінальних справ, заведених наступником, котрий публічно дистанціюється від релігійної тематики. Щоправда, перетворювати назад Софію на музей наступник не ризикне.

Миколай Мітрохін, Facebook

Попередній запис
Особисто для мне Свята Софія в Константинополі була і лишиться саме такою…
Наступний запис
Залишимо мертвим ховати своїх мерців

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее