1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Настоятелі двох храмів Володимир-Волинської єпархії перейшли в ПЦУ

Настоятелі двох храмів Володимир-Волинської єпархії перейшли в ПЦУ

Під юрисдикцію нової церковної структури перейшли громади Свято-Михайлівського храму села Топилище і храму Казанської ікони Божої Матері в селі Гряди Іваничівського району Волині.

28 січня 2019 року настоятель Свято-Михайлівського храму села Топилище протоієрей Сергій Романюк заявив про перехід в ПЦУ.

Збори в Топилищі пройшли за звичайною схемою, розповів СПЖ благочинний Іваничівського округу Володимир-Волинської єпархії УПЦ протоієрей Анатолій Сидько.

«Зібрали людей, що приходять в храм хіба що на Великдень. Ті, хто в храм ходить постійно – актив громади, хористи – підтримували священика. Наступного дня після зборів він спочатку заявив, що нікуди не переходить. І буквально через кілька годин передзвонив і визнав, що йому доведеться змінити юрисдикцію», – поділився протоієрей Анатолій.

Він пояснив, що ініціатори подібних зборів навмисно заплутують людей.

«Релігійна організація і громада села – це різні юридичні особи, а ПЦУ досі не зареєстрована», – сказав священослужитель.

Подібна ситуація склалась і під час зібрання духовенства Нововолинського округу Володимир-Волинської єпархії УПЦ, де офіційно оголосили, що один з кліриків канонічної Церкви прийняв рішення перейти в нову церковну структуру, повідомив СПЖ благочинний округу протоієрей Олександр Гуревич.

Парафіяни храму на честь Казанської ікони Божої Матері села Гряди Іваничівського району вирішили перейти в поки неіснуючу в юридичному полі ПЦУ, про що повідомили місцеві ЗМІ.

З 1993 року незмінним настоятелем храму є протоієрей Георгій Мартиновський. Він підкорився рішенню громади перейти в ПЦУ.

Попередній запис
Уніатський священик назвав імена кандидатів, за яких не можуть голосувати католики: відпали Порошенко та Садовий
Наступний запис
У селищі Вороновиця парафіяни УПЦ завадили незаконному голосуванню за ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее