1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Насправді Православної Церкви України до цих пір не існує, – релігієзнавець

Насправді Православної Церкви України до цих пір не існує, – релігієзнавець

Процес переходу парафій від УПЦ до неіснуючої ПЦУ має два виміри: церковний та юридичний. Для юридичного переходу необхідно пройти відповідну до статуту парафії процедуру. Про це УНН розповів експерт з релігієзнавства Дмитро Горєвой, пише РУПОР.

«Перейти з церковної точки зору вони можуть і вже це роблять: не поминають Онуфрія, не поминають Кирила, а поминають Епіфанія. Але, щоб закріпити це законодавчо, потрібно дотримуватись усіх процедур, щоб ПЦУ була зареєстрована. А наскільки мені відомо, ще не зареєстрована релігійна організація Православна церква України, до якої могли б юридично приєднуватись локальні парафії», сказав Горєвой.

Він пояснив, що у кожної парафії є статут, у якому прописана процедура, за якою ухвалюється рішення про перехід парафії в підпорядкування іншій церкві.

«В кожній парафії є власний статут, як статут юридичної особи. Вони різняться. Для парафіяльних зборів і внесення змін до статуту десь необхідні збори усіх парафіян, десь це вирішує рада старійшин, десь це вирішує священик – все це залежить від статуту релігійної громади», зазначив Горєвой.

Попередній запис
Клірика Володимир-Волинської єпархії УПЦ заборонили в священнослужінні за антицерковні порушення
Наступний запис
Члени Синоду Константинопольського патріархату підписали Томос ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее