1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Насельник афонської обителі залишив літургію, де був помічений «єпископ» ПЦУ

Насельник афонської обителі залишив літургію, де був помічений «єпископ» ПЦУ

Насельник афонського монастиря Філофей архімандрит Стефан залишив богослужіння, у котрому брав участь представник ПЦУ «єпископ» Ольвійський Епіфаній (Димитроу). Про це повідомляє грецьке видання Katanixi.

За інформацією редакції, 22 січня 2020 року, напередодні свята пам’яті святого Діонісія Олімпійського, в обителі, зведеній на його честь, правили вечірнє богослужіння. На службі були присутні представники Константинопольського патріархату, Олександрійської та Елладської Церков. А 23 січня грецький канал «4Е» транслював у прямому ефірі літургію, на котрій серед ієрархів і духовенства з’явився «єпископ» Ольвійський ПЦУ Епіфаній Димитроу.

Через це представник монастиря Філофей архімандрит Стефан, як тільки помітив присутність розкольника, полишив Божественну літургію та залишив Олімпійський монастир.

У зв’язку з цим у ЗМІ задалися питанням: «як можливо, що один ігумен зауважує присутність розкольника і залишає храм, а митрополит в оточенні дияконів, духовенства і мирян, маючи інформацію про походження учасників, висуває непрощенні виправдання свого підпорядкування розколу?».

Попередній запис
«Єпископ Ольвійський» бреше, що був рукоположений не у ПЦУ, – ЗМІ
Наступний запис
50 тисяч чоловік вийшли на вулиці Подгориці на захист Церкви у Чорногорії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее