1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Нардеп: Порошенко зрадив канонічну Церкву і очолив тиск на неї

Нардеп: Порошенко зрадив канонічну Церкву і очолив тиск на неї

Петро Порошенко був вірянином канонічної Української Православної Церкви, але виявився зрадником і спробував злочинним шляхом легалізувати розкол, надаючи повну підтримку незаконній церковній юрисдикції в Україні. Про це народний депутат Верховної Ради України Вадим Новинський розповів в інтерв’ю «Першому Козацькому».

«У 2014 році ми навіть не думали, що через п’ять років Україна прийде до того, що розкол буде легалізований таким злочинним шляхом і в Україні буде існувати дві церковні юрисдикції – одна законна і одна незаконна, – зазначив нардеп у бесіді з журналістом. – Але одній юрисдикції – незаконній – повністю надаватиме підтримку держава, а інша Церква – канонічна, яка веде свій початок з 988 року, буде піддаватися колосальному тиску і наклепу з боку тієї ж держави».

Новинський підкреслив, що тиск на УПЦ з боку держави особливо активізувався перед проведенням т. зв. «об’єднавчого Собору», коли «хотіли силою, шантажем, погрозами привести якомога більше архієреїв канонічної Української Православної Церкви».

«Тиск триває і зараз. Ми бачимо, як за допомогою місцевої влади, сільських голів, керівників районних адміністрацій проходять сільські сходи, які називають “зборами релігійних громад”. Хоча це просто сільський схід. На цих так званих зборах завжди присутній представник СБУ. І на них не віряни і члени конкретної парафії приймають рішення, а все село. Можливо, вони і в церкву ніколи не ходять, але вони приймають рішення про те, до якої церкви належати тому чи іншому храму. Це масово зараз відбувається по Україні… Це все незаконні дії. Все це перевищення владних повноважень керівниками сільрад та районних адміністрацій. Всім цим діям буде дана справедлива законна оцінка. Час прийде – за все дадуть відповідь», – переконаний народний депутат.

Попередній запис
Острозьке інтернет-видання поспішило «перевести» в ПЦУ парафію в селі Тесів
Наступний запис
Настоятель громади УПЦ з Волині потрапив до лікарні після зборів за перехід

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее