1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Нардепи підтримали Порошенка в прагненні до утворення ЄПЦ

Нардепи підтримали Порошенка в прагненні до утворення ЄПЦ

268 депутатів Верховної Ради України 19 квітня 2018 року проголосували за «церковні ідеї» президента Порошенка про надання автокефалії Православній Церкві в Україні.

Сам Президент виступив на цьому засіданні парламенту. В ході свого виступу для того, щоб підкреслити важливість події, він зазначив, що сонце заглянуло в вікна парламенту, щоб підкреслити значимість історичної події, розповідає СПЖ.

«Я написав звернення до Вселенського Патріарха про надання Томосу, який ще більше зміцнить міжконфесійний мир в Україні. – заявив президент, – Він видавить рудемент того проекту, який називається «руськім міром». Нарешті наша єдина Православна Церква стане найбільшою в усьому православному світі».

Порошенко нагадав, що автокефалія була надана Болгарії, Румунії, Сербії, Грузії та пора б і Україні наслідувати приклад «товаришів з ЄС».

«Зараз наша церква пов’язана з країною-агресором, власна Церква – необхідний атрибут нашої української держави, – переконував парламентарів президент. – Об’єднання – це наша головна зброя в боротьбі з російським агресором. Наша церква – це розрив останньої залежності від Москви».

Попередній запис
”Київський патріархат” на міжнародній арені, або все що треба знати про діяльність українських розкольників у Європі
Наступний запис
Українські націоналісти вдячні Президенту за відмашку захоплювати храми УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее