1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. «Нам вдалося всіх здивувати», – відома експертка ПЦУ про «онлайн причастя»

«Нам вдалося всіх здивувати», – відома експертка ПЦУ про «онлайн причастя»

Оглядачка ПЦУ Тетяна Деркач, взявши участь у «богословській дискусії» на сайті cerkvarium з приводу скандалу з «онлайн причастям» з ініціативи кліриків нової релігійної структури, заявила, що «Бог цим засвідчив, що ПЦУ є, вона жива».

«За великим рахунком, мабуть, це якесь Боже провидіння, що саме ПЦУ потрапила в епіцентр такої дискусії. Дуже багато років над нами глузували, що у нас немає богословів, що українські «розкольники» нездатні на будь-яку свіжу думку, їм нема чим зацікавити досвідчене інтелектуальне середовище інших помісних Церков. Мовляв, все, що ми можемо – це бездумно копіювати літургійну та проповідницьку механіку Московського патріархату. І до якогось періоду ці звинувачення були справедливими. Але бачте – нам таки вдалось вас всіх не тільки здивувати, але й поставити на вуха», – пишається Деркач.

«Бог цим засвідчив, що ПЦУ є, вона жива, в ній шукають виходи з ситуації, замість того, щоб нити, істерити або панікувати. Так, ми можемо помилятись та пересмикувати з креативом, але ті, хто бачить спасіння та Церкву лише в звичних рамках, помиляється не менше, адже зводить її до музею старожитностей», – заявляє оглядачка та пророчить, що у подальшому богослов’я матиме для розв’язання набагато складніші питання.

«Умовно кажучи, з питаннями вирощування Тіла Христового в пробірці та створенням сім’ї з біолюдиною, надрукованою на 3-D принтері», – наводить приклади Деркач.

Попередній запис
У Львові можуть відкрити храми вже в цю суботу
Наступний запис
Ердоган заявив, що грецькі лобісти серед решти «саботажників» ослабляють Туреччину

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее