1. Головна
  2. /
  3. Стоп брехні
  4. /
  5. Намісник Десятинного монастиря УПЦ спростував брехню про своє «російське громадянство»

Намісник Десятинного монастиря УПЦ спростував брехню про своє «російське громадянство»

У ЗМІ активно поширюється заява про начебто наявність у настоятеля Десятинного монастиря архімандрита Гедеона (Харона) російського громадянства. Братія обителі офіційно заявляє, що це провокативні та неправдиві відомості.

Отець Гедеон народився та виріс в Одесі. Після школи ніс послух паламаря в храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці, село Усатове. Після служби в армії, з благословення митрополита Одеського і Херсонського Сергія (Петрова), ніс послух псаломщика-паламаря в Свято-Петропавлівському кафедральному соборі Ворошиловграда (нині Луганськ).

1987 рік – пострижений у ченці і рукопокладений у сан ієродиякона. 1988–1991 рр. – клірик та настоятель храмів Тюменської-Омської єпархії.

В 1991 році, з благословення патріарха Олексія II, переведений у клір Православної Церкви в Америці (м. Сан-Франциско). Оскільки на момент переїзду (1991 рік), України як держави ще не існувало, а останнім місцем прописки була Тюмень, в США отримав закордонний паспорт РФ.

Одразу після повернення в Україну, отримав українське громадянство.

«Для цього мені не потрібно було звертатися до Адміністрації Президента України. Я народився на території України й мав свідоцтво про народження, видане в УРСР. Більш того, я ніколи не мав російського ідентифікаційного коду, реєстрації на території Росії або будь-якого майна в цій країні», – наголосив отець Гедеон.

Після відновлення українського громадянства російський паспорт був зданий, про що достеменно відомо відповідним органам, які останнім часом неодноразово перевіряли цю інформацію.

Люди, які вкидають у ЗМІ неправдиві дані, також не можуть про це не знати. Отже, це робиться свідомо, з метою збурення націоналістичних сил та порушення релігійного миру в столиці. Братія Десятинного монастиря закликає ЗМІ не поширювати брехливі повідомлення, а також не порушувати законодавство України, розголошуючи персональні дані. Усіх православних християн просимо проявляти витримку й не піддаватися на провокації.

Попередній запис
Речнику УПЦ КП у Волинській області маряться в храмах УПЦ ідеї «русского міра»
Наступний запис
Нардеп Денисенко незадоволений панахидами УПЦ за жертвами трагедії 2 травня в Одесі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее