1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Намісник Валаамської обителі: Митрополит Онуфрій – святого життя людина

Намісник Валаамської обителі: Митрополит Онуфрій – святого життя людина

Намісник Свято-Валаамського Спасо-Преображенського монастиря, єпископ Троїцький Панкратій (Жердєв) заявив, що Блаженнішого Митрополита Онуфрія разом з мільйонами вірних УПЦ зрадив Фанар, а сам єпископ хоче бути в одній Церкві з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм, а не з главою УПЦ КП Філаретом Денисенком. Про це він написав  на своїй сторінці у Facebook, повідомляє СПЖ.

З його слів, після рішення Константинопольського Патріарха Варфоломія, для нього Патріарх Варфоломій та Філарет Денисенко – «рівнозначні»: «Ось хто йому брат тепер! Я знав і «анафему» Денисенка, і митрополита Онуфрія, коли ще Ви, певно, тільки на світ появились. На Денисенкові клейма не було де поставити. Стукач старий та перевертень. А Владика Онуфрій – святого життя людина. У ньому наша братія у Лаврі та о. Кирило покійний душі не чаяли, плакали, коли він з Лаври в Україну їхав».

Він вважає: Блаженніший Митрополит Онуфрій, «ця любляча та найдобріша душею людина, разом з мільйонами вірних української церкви зраджений» Патріархом Варфоломієм.

«До «анафеми» Денисенка я же я ще гірше ставлюся. Не в канонах навіть справа і не в давніх історіях, для мене це питання моральне. Це Вам все одно, з ким причащатись. А мені не все одно, з іудою бути у Чаші не зможу! Совість не дозволяє». 

«Я хочу бути з Митрополитом Онуфрієм в одній Церкві, а не з Денисенком!», – підсумував намісник Валаамського монастиря.

Раніше священнослужителі та віряни УПЦ розповідали, що Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій живе вірою. 

Попередній запис
Спроби змінити назву Церкви – рейдерство й афера Філарета, – протоієрей Миколай Данилевич
Наступний запис
«В РПЦ немає Томосу, як і в Константинополя», – експерт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее