1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Найдостойніша кандидатура – Філарет, – релігієзнавець

Найдостойніша кандидатура – Філарет, – релігієзнавець

Оптимальною кандидатурою на посаду предстоятеля ЄПЦ є очільник Київського патріархату Філарет. Проте охочих на цю місце багато. Про це в інтерв’ю «Вголосу» розповіла завідувач відділу історії релігій та практичного релігієзнавства відділення релігієзнавства Інституту філософії НАНУ Людмила Филипович.

«Однак тут справа не так очолити церкву, як об’єднати православних. Хоча у мене й є сумніви у тому, що Філарет їх об’єднає. Адже знаємо, що існує дуже сильна опозиція щодо нього як із боку автокефалів, так і з боку тієї частини Української Православної Церкви, яка не має наміру приєднуватися. Справа ж у тому, аби стати стратегом, аби повести церкву новими стратегічними дорогами. І питання у тому, чи зможе зробити це Філарет. Хоча він ще в силі, й у нього є команда. Адже ж відродив фактично з нуля церкву у 1991-1992 рр. У нього при цьому є ще й досвід», – зазначила вона.

 «Є ще, до прикладу, митрополит Вінницький і Барський Симеон УПЦ. Автокефальна ж церква за весь час не змогла підготувати людини, яка б могла достойно представляти інтереси всього православ’я. Тому в основному перетягування канату триватиме між Київським і Московським Патріархатом. І це у тому випадку, якщо на Собор допустять всіх представників Української Православної Церкви», – додала релігієзнавець.

 

Попередній запис
Ющенко: У 2008 році Патріарх Варфоломій «здав» українську автокефалію в обмін на участь РПЦ у Критському соборі
Наступний запис
Кириленко роздивився у рішеннях Собору УПЦ руку Кремля

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее