1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Найгіршим є вірус неповаги та невір’я – митрополит Елладської Церкви

Найгіршим є вірус неповаги та невір’я – митрополит Елладської Церкви

Митрополит Месогайський Миколай заявив, що Причастя є найбільшою святинею, яку ми маємо як народ та Церква. Міркування ієрарха Елладської Церкви опублікував сайт orthodoxtimes.

Митрополит зазначив, що Православна Церква отримує Благодать у своїх таїнствах вже дві тисячі років, для «зцілення душі та тіла».

«Церкву ніколи не хвилював сучасний раціоналізм або неповажливий сумнів у всьому. Навпаки, вона практикувала та представляла велике диво. Хіба можливо, щоб Боже Причастя викликало хворобу чи заподіювало найменшу шкоду? Хіба можливо, щоб Тіло та Кров нашого Господа забруднювало наше тіло та кров? Хіба це можливо для щоденного досвіду, який ми проживаємо вже дві тисячі років, щоб оспорюватись через раціоналізм та темряву нашого часу?», запитує ієрарх.

Віруючі, здорові та хворі, отримують Святе Причастя вже століттями зі спільної чаші та зі спільної лжиці, яку ми ніколи не миємо і ніколи не дезінфікуємо, і, втім, нічого ні з ким ще не сталося. Священики, які йдуть у заклади охорони здоров’я, включно з інституціями інфекційних захворювань, пропонують Святе Причастя вірним, що дійсно продовжує їхню тривалість життя.

«Святе Причастя – це найвеличніша святиня, яку ми маємо як Церква. Людям пропонуються найвеличніші ліки для духу й тіла. Це вчення та досвід нашої Церкви. Ті, хто не вірить в диво Воскресіння Господа, хто сумнівається у чистоті Його матері після народження Його, хто заперечує благий аромат святих мощів, хто зневажає Святиню Святинь, хто богохульствує і йде проти Церкви, ті, хто вишукує, як викорінити навіть найменший слід віри, вони дійсно отримують вигоду з цього, щоб уразити святість Святого Причастя», пише владика.

«Якщо це так, той факт, що Англіканська та Католицька церкви вирішили припинити причащання вірних, для попереджувальних заходів у боротьбі проти вірусу, в Англії та у Новій Зеландії, відповідно, не проявляє обережності та свободи. Навпаки, це свідчить про велику прірву між ними і нашою Церквою. Наша Церква пропонує Святе Причастя та дійсно вірить в священне таїнство, яке проповідує. Інші «християнські групи» неявно визнають, що їхнім святим таїнствам бракує Благодаті та Причастя з Господом, як здається, вони повільно відходять від своєї церковної ідентичності. Життя без Святих Таїнств – як серйозна хвороба без ліків», упевнений митрополит ЕПЦ.

«На жаль, реальною проблемою є не вірус, який викликає запалення – як кажуть медіа – і не вірус, який спричинив глобальну паніку – як кажуть медичні асоціації, але вірус, який спричинив неповагу. Цей вірус і є «мікробом» невір’я. Найкращою вакциною проти нового виду вірусу є наша усвідомлена участь у таїнстві Святого Причастя, яке не може бути заперечене ніким. Наша відповідальність цьому блюзнірському виклику – наші власні життя», заявив владика Миколай.

На його думку, це було би мудрим для наших духовних отців, впевненим, що нема людей, які б володарювали над їхнім розумом, вимагати від вірян йти частіше до церкви, щоб отримувати Святе Причастя у ці важкі часи «у страху Божому», але також «з вірою та любов’ю, що є у з’єднанні з Ним».

Попередній запис
Інкубаційний період після пасхальних свят завершився. Де «спалах»?
Наступний запис
ПЦУ заборонила в служінні свого «протоієрея» – скандально відомого рейдера в Ясіні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее