1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Назустріч унії: Патріарх Варфоломій та глава УГКЦ поговорили про Україну у Ватикані

Назустріч унії: Патріарх Варфоломій та глава УГКЦ поговорили про Україну у Ватикані

Глава Константинопольської церкви на другий день свого перебування у Ватикані зустрівся з очільником українських греко-католиків Святославом Шевчуком, щоб обговорити ситуацію в Україні та екуменічні відносини між УГКЦ та ПЦУ. Про це пише сайт УГКЦ.

Під час розмови з главою Фанару Святослав Шевчук заявив, що сподівається, що «з наданням автокефалії екуменічний діалог з Православною Церквою України підніметься на якісно новий рівень».

Саме з моменту проголошення автокефалії для ПЦУ для УГКЦ головним співрозмовником в екуменічному діалозі вже є не так РПЦ, але проект Фанару в Україні.

Глава УГКЦ також запропонував патріарху Варфоломію створити змішану комісію між Православною Церквою та Східними католицькими Церквами, щоб «дати новий поштовх в екуменічному діалозі».

Константинопольський патріарх, як повідомляється, «радіє тим, що діти Київської Церкви пам‘ятають, що їхньою матірною Церквою є Церква древнього Константинополя».

Зустріч відбулася з ініціативи предстоятеля УГКЦ в рамках офіційного візиту патріарха Варфоломія до Ватикану, організованого Папською радою у справах єдності християн.

Попередній запис
Епіфаній хоче запровадити християнську етику в школах і дивується спротиву цій ідеї
Наступний запис
Епіфаній має намір понести християнські цінності до Європи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее