1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Надання автокефалії не вирішить питання розколу в Україні, – предстоятель УПЦ

Надання автокефалії не вирішить питання розколу в Україні, – предстоятель УПЦ

Надання статусу автокефалії канонічній УПЦ не вирішить проблему церковного розколу в Україні. Про це заявив Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, повідомляє mospat.ru.

«Сьогодні дехто каже, що сильним засобом для зцілення церковного розколу в Україні є отримання автокефального статусу для Української Православної Церкви. Хочу бути чесним перед Богом і своєю совістю та скажу: впевнений у тому, що автокефальний статус Української Православної Церкви не зцілить розкол. Можливо, деякі розкольники повернуться у лоно канонічної Церкви, але не всі. Автокефалія не дає гарантії абсолютної єдності. І в існуючих у світі автокефальних Церквах є свої розколи», – нагадав Предстоятель УПЦ.

Також, за його словами, з часом внутрішні і зовнішні обставини, які переживала Свята Українська Православна Церква та український народ, стимулювали процеси вдосконалення вже наявних незалежності і самостійності церковного життя і служіння.

«Сьогодні ми маємо де-факто справжню автокефалію. У нас функціонує Священний Синод, у нас є Архієрейський Собор, у нас є незалежний церковний суд. Ми самостійно обираємо і висвячувати архієреїв, відкриваємо нові єпархії. У нас є свої духовні навчальні заклади, різні синодальні установи по взаємодії із зовнішнім світом і соціальним служінням», – зазначив Митрополит Онуфрій.

Нагадаємо, Предстоятель УПЦ інформував учасників зустрічі в Аммані про церковну ситуацію в Україні.

Попередній запис
Важливий сам факт початку діалогу, – представник РПЦ
Наступний запис
Зустріч в Аммані: соборності – так, папству – ні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее