1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Навіть ті, хто визнав ПЦУ, сахаються від них як від прокажених

Навіть ті, хто визнав ПЦУ, сахаються від них як від прокажених

Вже минуло достатньо часу відтоді, як Предстоятелі Елладської та Олександрійської Церков визнали «ПЦУ», пом’янувши Епіфанія в часі Богослужіння. Але от що цікаво – ані той, ані другий так і не звершили показового співслужіння з лідером українських розкольників.

Згадайте, до прикладу, як це було, коли легалізував «ПЦУ» Варфоломій. Буквально через кілька днів делегація з України прибула на Фанар, щоб засвідчити свій союз співслужінням. Однак зовсім інша ситуація з Елладою та Олександрією.

Хтось скаже, що поки що не було можливостей? Неправда. Були. По-перше, делегати від «ПЦУ» у різних конфігураціях неодноразово відвідували Грецію в останні місяці. Незважаючи на це, навіть такі «козирні» гості, як Драбинко і Шостацький, не удостоювались прийому в Предстоятеля ЕПЦ.

По-друге, Варфоломій, Феодор та Ієронім вже мали не один факт співслужіння на Фанарі, однак чомусь на цих Богослужіннях нікого від «ПЦУ» не спостерігалось, навіть Епіфанія.

По-третє, ані Ієронім, ані Феодор, ані Варфоломій чомусь не брали участі у недавніх урочистостях з приводу ювілею Епіфанія, хоча, однозначно, що запрошення їм надсилали. Однак не було не лише вищезгаданих, але й навіть їхніх представників (якщо тільки не враховувати незрозуміле явлення єпископа від ПЦЧЗС, котрий є креатурою Фанару в справі тиску на Чеську Церкву).

Хоча цей факт ніяк не скасовує провини Ієроніма та Феодора, але, погодьтесь, щось у цьому є. Що ж не так? Невже ці двоє не хочуть «засмітити» свою «ауру» остаточно? Якщо так, то чому? Якщо так, то навіщо визнавали? Не виключено, що ми побачимо щось подібне найближчим часом, однак поки що ясно тільки одне – навіть ті, хто заявив про визнання «ПЦУ», сахаються від українських розкольників, як від прокажених.

Правблог

Попередній запис
Профанарське видання дуже стримано переказало лист Предстоятеля Албанської Церкви
Наступний запис
Коли нічому порадіти: в ЗМІ витягли антицерковну «новину» про торішні події навколо Почаївської лаври

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее