1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Місія ОБСЄ занепокоєна частими пограбуваннями храмів УПЦ на Одещині

Місія ОБСЄ занепокоєна частими пограбуваннями храмів УПЦ на Одещині

Благочиний Одеського округу протоієрей Рустик Виходцев зустрівся з представниками спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з Одеського представництва. Зустріч відбулася 17 листопада 2017 року Білгород-Дністровському в храмі святого великомученика Іоанна Нового Сочавського, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Одеської єпархії.

Попередня зустріч в такому форматі відбувалася в лютому цього ж року. Як і зараз, тоді причиною занепокоєння міжнародної місії стали численні пограбування храмів УПЦ в області. За останні кілька місяців пограбування знову почастішали.

Учасники зустрічі розглянули ситуацію навколо пограбування православних парафій, питання взаємодії з представниками влади та правоохоронними органами.

Представники ОБСЄ заклопотані через скоєні пограбування та наругу над православними святинями. Правозахисники вислухали пропозиції щодо стабілізації обстановки в регіоні. Вони висловили бажання всіляко допомагати і брати участь у заходах, які приведуть до миру і взаєморозуміння в суспільстві.

Попередній запис
Рівненський суд став на сторону віруючих УПЦ
Наступний запис
Гучну заяву Юраша спростовано правозахисником

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее