1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Міністр молоді та спорту України перейнявся питаннями автокефалії

Міністр молоді та спорту України перейнявся питаннями автокефалії

Глава Міністерства молоді та спорту України Ігор Жданов у своєму блозі на «Українській правді» детально виклав своє бачення церковного життя, заявляючи при цьому про створення у країні двох паралельних церковних православних юрисдикцій.

При цьому очільник спортивного відомства уважно вивчив результати недавніх соціологічних опитувань, а також назвав спроби УПЦ втримати те, що відбувається, у рамках церковних канонів «гібридною війною Росії». Цікаво, що міністр категорично заперечує факт втручання влади у церковне життя в країні, вочевидь, забуваючи про те, що сам факт обговорення автокефалії православ’я в Україні та залучення до цих питань усіх підряд має місце саме з подачі керівних осіб.

Цікаво, що у тексті авторства Ігоря Жданова прогнозується утворення в країні п’ятої за рахунком релігійної структури, у котрій він бачить представників вже існуючих церков, у тому числі кількох єпископів УПЦ.

Щодо наслідків такої політики, то міністр молоді і спорту України налаштований оптимістично, передбачаючи масовий вихід вірян усіх церков у запропоновану ним структуру.

Попередній запис
Глава УГКЦ освятив у Полтаві наріжний камінь під будівництво спільного з УАПЦ (о) храму
Наступний запис
Хто допомагає розкольникам, той є ворогом Православного світу, – Патріарх Сербський Іриней

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее