1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Мін’юст: Запит до КС не скасовує сили закону про перейменування Церкви

Мін’юст: Запит до КС не скасовує сили закону про перейменування Церкви

Депутатське подання до Конституційного Суду України щодо конституційності закону № 2662-VIII не зупиняє дію цього закону. Про це в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна» повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.

49 народних депутатів з Опоблоку вирішили оскаржити в Конституційному Суді Закон України «Про свободу совісті та релігійні організації» від 20 грудня 2018 року № 2662-VIII (законопроект № 5309 – приміт. ред.), який зобов’язує вказувати в назві керівний центр за межами України.

«Оскарження у Конституційному Суді тими чи іншими суб’єктами того чи іншого закону не зупиняє його дії. Тому закон чинний і підлягає виконанню. Подача звернення від депутатів не є перешкодою або підставою невиконання закону», – повідомив глава Мін’юсту.

Відповідаючи на питання про те, які будуть наслідки, якщо УПЦ не змінить назву, міністр заявив: «Закон діє, він передбачає терміни для приведення у відповідність назви… Тому давайте дочекаємося, коли цей термін закінчиться».

Нагадаємо, 22 грудня Президент України Петро Порошенко підписав антицерковний законопроект № 5309 «Про внесення змін до закону України “Про свободу совісті та релігійні організації” щодо назви релігійних організацій, які входять в структуру (є частиною) релігійної організації, керівний центр якої знаходиться за межами України…».  На думку експерта Павла Рудякова, закон про перейменування покликаний прикрити наміри відібрати українські лаври в УПЦ.

Попередній запис
Акт єднання Руської Православної Церкви і РПЦЗ – віхи історії…
Наступний запис
Юрвідділ УПЦ: Громади переходять у Київський патріархат, а не в ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее