1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Мінкульт усіма силами йде проти єдиною канонічної православної Церкви в Україні

Мінкульт усіма силами йде проти єдиною канонічної православної Церкви в Україні

Спілка Православних Журналістів заявляє про те, що має в розпорядженні лист Міністерства культури України від 10.03.2017 року «Щодо реєстрації статутів релігійних організацій». Згідно з листом, обласним державним адміністраціям рекомендується розглядати статути релігійних організацій під строго певним «політичним кутом», відмовляючи в реєстрації документів тих церков, які з тих чи інших критеріїв не влаштовують Міністерство.

До тексту вони також докладають фото-доказ самого листа і коментар правозахисника, члена ради директорів міжнародної правозахисної організації Human Rights Advocacy, Олега Денисова.

За словами юриста, лист явно спрямований на блокування реєстрації статутів УПЦ, так як історично дані статути містять пункти, які Мінкульт раптом порахував неприйнятними. До того ж, він вказує на те, що реальний сенс описаних «рекомендацій» в тому, щоб зруйнувати ієрархічну структуру УПЦ, відірвати громаду від церковного центру, щоб «Київському патріархату» легше було здійснювати рейдерські дії.

У приклад правозахисник наводить досвід інших Православних Церков, які мають повне право на розпорядження церковним майном і вирішення всіх питань, пов’язаних з ним. І державні органи демократичних держав навіть не думають піднімати питання про те, що така система нібито порушує права громад. «Що стосується ситуації, на даний момент в УПЦ моделі управління, то вона фактично є наслідком примусової реформи часів комуністичного режиму, який прагнув передати всю повноту влади «Радам народних депутатів», а також за аналогією «Церковним Радам», – констатує Олег Денисов.

Детальніше ознайомитися з роз’ясненнями юриста і отримати практичну пораду, як діяти громадам, можна на сайті СПЖ.

Попередній запис
Гройсман вважає створення Єдиної помісної Церкви процесом незворотнім
Наступний запис
Чому «унія» чужа для українців?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее