1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Мінкульт вже підготувався до обліку майна релігійних громад УПЦ на Сумщині

Мінкульт вже підготувався до обліку майна релігійних громад УПЦ на Сумщині

Синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ отримав копію листа про те, що Міністерством культури України створені комісії для оцінки майна низки релігійних громад Української Православної Церкви на Сумщині.

Завдяки останній інформації з регіонів стало відомо, що чиновники вирішили «переписати та оцінити» майно канонічної Церкви. «20 вересня ми отримали лист, в якому говорилося, що створено комісію для опису майна нашого храму», – розповідає настоятель Спасо-Преображенського храму в Глухові протоієрей Олексій Родіонов.

За інформацією священика, такі ж повідомлення від Національного заповідника «Глухів», згідно з директивою Мінкульту, були розіслані й іншим релігійним громадам Української Православної Церкви в Глухові:

«Я показав цей лист парафіянам – всі були обурені. Люди запропонували, «А давайте і ми створимо комісію й підемо переписувати історико-матеріальні цінності заповідника…».

Отець Олексій пояснює, що храм і право власності на нього було передано віруючим УПЦ ще в 1991 році.

«Тут були тільки стіни, дірявий дах, навіть підлоги не було, а тепер вони збираються створити комісію, щоб прийти переписати все, що у нас є. Це абсурдно – яка комісія, що ви хочете переписати – власність нашої громади?», – обурюється священик.

Голова Синодального юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов наголошує, що чиновники Мінкульту не мають права обліковувати та переписувати чуже майно.

«Останнім часом в Мінкультури грішать хибним трактуванням права власності. Наскільки мені відомо, ані Мінкультури, ані Заповідник не передавав релігійним громадам жодної історико-культурної цінності у користування або зберігання. Тому їх вимоги є незаконними, а вираз «історико-культурні цінності» є незрозумілим і не визначеним у законі», – коментує священик.

 

Попередній запис
Предстоятелі Олександрійської та Польської Церков звернулись із закликом запобігти конфлікту через «українське питання»
Наступний запис
Владика Павел поповнив лави ієрархів УПЦ на «Миротворці»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее