1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «М’яка сила» Румунського патріархату

«М’яка сила» Румунського патріархату

У 2019 році центр соціальної допомоги «Дияконія», що діє у складі Бессарабської митрополії, надав різні види гуманітарної підтримки соціально незахищеним прошаркам населення на суму 426 тис. євро. Даний центр є членом Філантропічної федерації Румунського патріархату та здійснює свою діяльність на території Молдови з 2001 року.

З одного боку, допомога нужденним людям є безумовно важливим та необхідним видом діяльності Церкви. З другого – значимість такої благодійності не є настільки очевидною, коли в її основі лежать політичні фактори, як у випадку з діяльністю «Дияконії». Румуни діють на загальновизнаній канонічній території Руської Православної Церкви та, по суті, переманюють за гроші православних громадян Молдови у склад Румунського патріархату, працюючи у кінцевому підсумку на реалізацію уніоністського сценарію.

У даному випадку напрошуються паралелі із благодійною акцією «Папа для України», котру Римо-католицька церква провела у 2016-2017 рр. для жителів Донбасу: біля 16 млн євро стали одним з інструментів окатоличення православного населення Південного сходу України.

Діяльність «Дияконії» у Молдові має послужити стимулом для більш активного окормлення жителів цієї країни зі сторони Руської Православної Церкви. Йдеться не про те, щоб «перекупити» православних молдаван, а про те, щоб за наявних умов юрисдикційної конкуренції вони більш тісно відчували свою приналежність до Руської Церкви.

Телеграм-канал Центр «Хризма»

Попередній запис
Визнання Фанаром різноманітних розкольників – питання лише часу та торгу
Наступний запис
«Дедюхін зайшов з чорного входу»: у лавах ідеологів ПЦУ назріло незадоволення Майданом

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее