1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Московський ієрарх ПЦУ проговорився: «ПЦУ – митрополія Константинополя»

Московський ієрарх ПЦУ проговорився: «ПЦУ – митрополія Константинополя»

7 січня 2020 року, вітаючи главу ПЦУ Епіфанія Думенка з Різдвом, «митрополит» Богородський Адріан Старина побажав йому фізичних і душевних сил «на благо давньої Руської Православної Церкви Київської Митрополії Константинопольського патріархату». Відповідне звернення «ієрарх» ПЦУ розмістив на своїй сторінці в Facebook.

Традиційно було заявлено, що у 1686 році Київську митрополію Константинопольського патріархату окупувала «Російська Православна Церква Московського Патріархату», а також що ПЦУ визнана «Кіпрською, Болгарською та іншими Церквами, які оберігають честь і гідність Вселенської Церкви на чолі з мудрим Всесвятішим Патріархом Варфоломієм».

У зверненні «митрополит» відзначив, як за останні роки зростав Епіфаній: «З одержанням Вами послуху, як патріаршого намісника, Ви вже в ті роки проявили себе, як високоосвічений помічник предстоятеля УПЦ КП – патріарха Філарета».

Нагадаємо, раніше Старина викривав Євстратія Зорю на наклепах про здоров’я «почесного патріарха» Філарета.

На сайті Raskolam.net повідомлялось про діяльність Старини у Росії. На даний час неясно, як, всупереч умовам Томосу для ПЦУ, ця структура зберегла своє представництво за кордоном – в РФ.

Попередній запис
Фанаріотські видання заявили про «визнання митрополитом Пірейським» ПЦУ
Наступний запис
Митрополит Антоній: Ми робимо все, щоб в Україну прийшов мир

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее