1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Можливість зустрічі реальна — Антіохійський Патріарх Іоанн про проведення Всеправославного Собору

Можливість зустрічі реальна — Антіохійський Патріарх Іоанн про проведення Всеправославного Собору

Патріарх Великої Антіохії й усього Сходу Іоанн X, який багато разів закликав патріарха Варфоломія враховувати думку всіх Помісних Церков перед прийняттям відповідального рішення щодо українського питання, нагадав про відповідальність, яка лежить на ньому. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на “Інтерфакс-Релігія”.

«Патріарха Варфоломія ми називаємо Константинопольським Патріархом… Він є першим серед патріархів і, безумовно, він несе більше відповідальності, ніж інші, тому ми називаємо його Вселенським, — підкреслив Патріарх Іоанн. —  Ми бажаємо йому, щоб його ера, його час стали часом миру і єднання Православного світу».

Предстоятель Антіохійської Православної Церкви нагадав про те, що ще з 1961 року готувалися до проведення Православного Вселенського Собору.

«Минуло 70 років, а ми все готуємося до цього Собору. І ця відповідальність лежить на Вселенському Патріархові. Ми завжди повинні бути поруч один з одним. Ми повинні бути і з Патріархом Варфоломієм в тому, що несе добро для Православної Церкви», — підкреслив він.

Коментуючи ймовірність проведення всеправославного зібрання найближчим часом, Блаженніший Владика зазначив: «Ми працюємо над цим, йдемо цим шляхом. Від імені Антіохійської Церкви ми писали Вселенському Патріарху і говорили з ним кілька разів, ми просили, щоб він запросив предстоятелів Церков. Поки ми не отримали відповіді. Але у нас чесні і відкриті відносини з главами Помісних Православних Церков, і це запорука успішного діалогу, і можливість зустрічі реальна. Шляхом зустрічей і діалогу можливо вирішити всі проблеми».

Попередній запис
Чеський ієрарх про дії Константинопольського Патріарха: «Слід збагнути, що часи імперій вже завершилися»
Наступний запис
У Тернопільській єпархії УПЦ спростували заяву Нацполіції щодо ситуації з побиттям священика

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее