1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Ми самі знаємо, як Богу молитися» — селяни на Чернігівщині вигнали зі зборів чиновників, які агітували за перехід в «ПЦУ»

«Ми самі знаємо, як Богу молитися» — селяни на Чернігівщині вигнали зі зборів чиновників, які агітували за перехід в «ПЦУ»

16 січня 2019 року в селах Миколаївка та Іванівка в Борзнянському районі Чернігівської області парафіяни Хрестовоздвиженського храму не допустили незаконного переведення їхньої релігійної громади у розкольницьку «ПЦУ». Агітатори змушені були покинути збори ні з чим. Про це в коментарі Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ розповів благочинний Борзнянського благочиння Ніжинської єпархії протоієрей Іоанн Оленчук.

Отець Іоанн зазначив, що враховуючи те, що за день до того в сусідній Оленівці на загальних зборах сторонні люди вирішували долю релігійної громади про переведення її у розкол, православні віряни Миколаївки та Іванівки вирішили обов’язково бути присутніми на зібраннях села.

«Ми вже навчені ситуацією з Оленівкою. Голова сільської ради приходив у храм, в присутності всіх запевняв, що на цих зборах церковні питання підніматися не будуть. Ми в свою чергу наголосили, що такі речі вирішуються виключно тільки в церкві, причому релігійною громадою, а не громадою села. А на наступний день це питання, мало того, що підняли, ще й сфальсифікували результати голосування. І вже сьогодні рейдерським способом захопили приміщення», — розповів він.

Тож, як тільки голова народної ради Тесленко Валентина Григорівна у Миколаївці завела розмову про «перехід», її відразу зупинили.

«Коли вони тільки спробували піднімати це питання, люди відразу запротестували. Вони чітко сказали, що навіть слухати ні про які переходи не хочуть. «Ми знаємо самі, як Богу молитися», — така була їхня відповідь», — передав протоієрей Іоанн.

За повідомленням благочинного священика, сільський голова підтримала позицію людей. Тож агітатори поїхали до сусідньої Іванівки. Як сказав, священик, там їм також не вдалося знайти підтримки.

Особливо обурливим, на переконання клірика Української Православної Церкви, було те, що голова районної ради Горбащенко Віктор Владиславович, займаючи посаду державного службовця, почав підбурювати людей, нав’язувати їм суб’єктивне бачення дійсності.

«Він почав заявляти, що ми, мовляв, у незалежній державі маємо незалежну церкву, ми маємо демократію і тому подібне. Почав нісенітниці за Путіна розповідати, начебто ми за нього тут молимося; дуже небезпечно, коли голова районної ради займається брудною агітацією і спекулює на почуттях людей», — переповів отець Іоанн.

Священик розповів, що його власний син тільки десять днів тому повернувся із зони АТО, де служив майже два роки військовим лікарем.

«Я хочу завтра прийти в районну адміністрацію і запитати, чи хоча б один з їхніх синів служив в АТО? То яке він має право нам щось говорити про війну? Бачите, я не патріот, за його словами, а мій син там був. Як так можна?», — дивується священнослужитель.

Попередній запис
В Оленівці С14 зрізали замки та захопили храм УПЦ: поліція заявила, що все у порядку
Наступний запис
На Львівщині очільники місцевої влади, у присутності поліції, захопили храм УПЦ у селі Шандровець

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее