1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ми будемо стояти до кінця! – віряни УПЦ села Птича

Ми будемо стояти до кінця! – віряни УПЦ села Птича

Члени громади Свято-Успенського храму УПЦ села Птича Рівненської області заявляють, що нікуди не переходять і ще раз висловили вірність Українській Православній Церкві та її Предстоятелю Блаженнішому Митрополиту Онуфрію.

«У нас громада існує і далі, будемо ходити молитися в храм тимчасовий, а там як Бог направить, так і буде», – поділився член громади УПЦ Микола Ковальчук.

«Громада ПЦУ в черговий раз зрізала замки, вони мотивують тим, що наша громада перейшла до них, – розповіла прихожанка Успенського храму в селі Птича Ірина Горчук. – Але є наша громада тут, нікуди ми не переходили. В якій кількості ми були, в такій залишаємося вірними нашому Блаженнішому Митрополиту Онуфрію і нікуди ми не збираємось переходити. Будемо до кінця стояти».

4 квітня в селі Птича прихильники ПЦУ/УПЦ КП зламали двері Успенського храму УПЦ і захопили церкву. Напередодні, 1 квітня, вони провели від імені громади УПЦ збори про так званий перехід в ПЦУ, про які ніхто з вірян УПЦ не знав. Цього ж дня вони отримали від влади документ про те, що громада УПЦ “перейшла” в ПЦУ і зареєстрована, як єдина в селі.

Влада заявила вірянам УПЦ, що їхньої громади нібито більше немає. Але в реальності вони є, вони продовжують молитися в гаражі на території свого храму. Більш того, Європейський суд з прав людини відкрив провадження за заявою громади УПЦ села Птича про порушення їхніх прав через неодноразові захоплення храму за підтримки влади.

Попередній запис
На Закарпатті актив ПЦУ виселяє настоятеля захопленого храму УПЦ
Наступний запис
Предстоятелі чотирьох Церков закликали захищати храми УПЦ від захоплень

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее