1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Михаїл Зінкевич: Київський патріархат потрібний – на майбутнє для ПЦУ

Михаїл Зінкевич: Київський патріархат потрібний – на майбутнє для ПЦУ

Нині Київський патріархат ліквідований, а що має на увазі Філарет, коли заявляє зворотне, треба питати у нього самого. Про це «митрополит» Луцький і Волинський Михаїл заявив в інтерв’ю виданню «Главком».

«У нас зараз є одна Церква, єдиною вона й лишається, ніякого розділення не буде, – повідомив Зінкевич. – Звісно, нам потрібний Київський патріархат. Але в означенні чергового ступеня автокефальної Церкви. Нині ми маємо рівень митрополії, подальше наше бажання – стати патріархатом, так, як було раніше, до визнання».

Він зазначив, що це процеси, котрі мають іти по всій Церкві, а не всередині окремої групи «архієреїв», «тобто це (Київський патріархат, – ред.) завдання на майбутнє для Православної Церкви України». При цьому «митрополит» наголосив, що на сьогодні Київський патріархат ліквідований і не існує як юридична структура, а «стосовно заяв Філарета, то це питання до нього, що він мав на увазі».

На питання про те, чому й УПЦ КП, й УАПЦ дотепер перебувають у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, Зінкевич заявив, що цим повинна займатись держава. «Ми надали документи на ліквідацію? Надали. Чому держава тримає у реєстрі й не ліквідує – це вже питання до держави».

Також «митрополит» висловив упевненість, що жодного конфлікту й розділення у ПЦУ немає, а є «з’ясування стосунків між двома архієреями всередині Церкви, не більше, не менше».

Попередній запис
Новообраний Президент обіцяв не втручатись у справи Церкви, – Філарет
Наступний запис
Філарет: Москва діє через «архієреїв» ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее